Kerstavond voor dak- en thuislozen in Driestar Leiden

Het Driestar College in Leiden heeft op 24 december gratis haar gebouw beschikbaar gesteld voor Stichting De Schuilplaats. De stichting organiseert er een kerstavond voor dak- en thuislozen uit Leiden en omgeving.

Tot augustus dit jaar mocht De Schuilplaats gebruik maken van het zogeheten Rijnlandblok tussen de Breestraat en de Boommarkt in de Leidse binnenstad. Tientallen vrijwilligers vingen er onder leiding van chirurg Arthur Niggebrugge (54) twee keer per week dak- en thuislozen op. Niet alleen kregen de ontheemden een maaltijd, ook kleding en medische zorg was er beschikbaar.

Het Rijnlandblok moest gesloopt worden en De Schuilplaats is momenteel op zoek naar een nieuwe locatie

Tijdens een interview met deze krant in september gaf Niggebrugge het al aan: wat er ook gebeurd, hij wil in ieder geval elk jaar Kerst met de dak- en thuislozen vieren. „Al moet ik een circustent op de parkeerplaats van een restaurant zetten, met Kerst willen wij de jongens niet in de steek laten. De laatste keer dat we samen Kerst vierden kwamen er 250 gasten op bezoek, terwijl we maar plek hadden voor 120. De rillingen liepen over mijn lijf toen ik hen kerstliederen hoorde zingen. Of ze nu moslim, boeddhist of atheïst waren, allemaal zongen ze het ”Ere zij God” mee.”

Niggebrugge is dan ook vol lof voor het Driestar College dat dit jaar haar gebouw openstelt voor de kerstmaaltijd. „Driewerf hoera voor het Driestar College. Door de actie van de school zullen een feestelijke maaltijd, ouderwetse kerstliedjes, kerstpakketten en een aanstekelijke gezelligheid net als de afgelopen 10 jaar niet ontbreken”, laat Niggebrugge weten.

download de uitnodiging